Jäätävä sade ja runsas lumisade vaikuttavat lentoliikenteeseen – varaudu viiveisiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jäätävänä vetenä ja lumena tuleva sade voi vaikuttaa lentoliikenteeseen uudenvuoden alla. Finavia on kehottanut erityisesti 29. joulukuuta matkustavia varautumaan häiriöihin Helsinki-Vantaan, Turun ja Tampereen lentoasemilla.

Torstaille on ennustettu jäätävää sadetta puolilta päivin alkaen ja runsasta lumisadetta iltapäivälle. Jäätävä sade voi muuttaa kiitotien ja lentoaseman asematason pinnat erittäin liukkaiksi. Alijäähtynyt vesi voi myös jäätyä kiinni lentokoneiden siiville ja moottoreihin.

Finavia kehottaa tiedotteessaan matkustajia varautumaan viiveisiin 29. joulukuuta iltapäivän ja illan lentojen osalta. Mahdollisista peruutuksista ja tavallista pidemmistä viiveistä saa tietoa omalta lentoyhtiöltä. Lähtevien ja saapuvien reaaliaikaiset tiedot ovat nähtävillä Finavian verkkosivuilla.

– Yhdessä keskeisten lentokenttätoimijoiden kanssa olemme varautuneet hankaliin sääolosuhteisiin. Viiveitä voi tulla, jos kiitotiekapasiteettia joudutaan olosuhteiden vuoksi vähentämään tai lentokoneiden moottoreita sulattamaan, kommentoi Helsinki-Vantaan kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta.