Lidl ei myy ilotulitteita – näin kauppaketju kommentoi päätöstä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ilotulitteet jakavat jälleen suomalaisten mielipiteitä uudenvuoden alla. Isoista kauppaketjuista Lidl on tänäkin vuonna ilmoittanut, ettei se myy ilotulitteita. Ilotulitteiden myynti lopetettiin Lidlissä vuonna 2012.

Lidlin päätöksen taustalla on halu vähentää ilotulitteista aiheutuvaa roskaa ja ilmansaasteita. Myös ihmisiä ja eläimiä halutaan suojella meluhaitoilta ja vahingoilta. Lidlin mukaan myynnin lopettamisesta on saatu asiakkailta runsaasti kiitosta.

– Monille rakkaille lemmikeille ilotulitteet aiheuttavat turhaa stressiä. Haluamme olla mukana suojelemassa rakkaita karvakavereitamme myös uutena vuotena. Lisäksi ilotulitteiden aiheuttama turha roska ja ilmansaasteet ovat haitaksi ympäristölle, ja haluamme osaltamme turvata luontoa myös jatkossakin, kertoo Lidlin vastuullisuuspäällikkö Maija Moisander tiedotteessa.

Suomen Lidl-myymälät ovat auki uudenvuoden ympärillä. Myymälöissä voi olla vuodenvaihteessa tavanomaista vilkkaampaa asikkaiden valmistautuessa juhlallisuuksiin.