Englantilaiskaupungin satamaan ilmestyi mursu – ilotulitus peruttiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa hämmästeltiin viime kesänä Haminaan eksynyttä mursua. Arktisen nisäkäslajin edustajilla on ollut selkeästi vilkas vuosi. Uudenvuoden tienoilla mursuun törmättiin nimittäin toisessa epätavallisessa, Suomea eteläisemmässä paikassa.

Englannin Scarboroughiin ilmestyi yllättäen Thor-lempinimen saanut mursu. Se nähtiin loikoilemassa kaupungin satamassa. Scarboroughin uudenvuoden ilotulitus päätettiin BBC:n mukaan perua viime tipassa eläimen hyvinvoinnin takaamiseksi.

Mursu houkutteli paikalle runsaasti yleisöä, ja eläimen ympärille pystytettiin suoja-aita. Suurikokoinen eläin poistui lopulta takaisin mereen. Mursun uskotaan nousseen Scarboroughin satamaan uintimatkallaan pohjoista kohti.