Oletko kuullut Zagoriasta? Upeat vuoristomaisemat houkuttelevat matkailijoita

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Apollomatkojen mukaan vuodesta 2023 näyttää tulevan vuosi, jolloin suomalaiset todella palaavat takaisin lomamatkojen pariin sähkökriisistä ja kohonneista kuluistakin huolimatta. Tulevana vuonna matkakohteiden valinnassa ihmiset ovat kokeneet entistä tärkeämpänä uudet kokemukset, elämykset ja paikalliseen kulttuuriin tutustumisen.

Ihmiset haluavat poistua mukavuusalueiltaan ja päästä tutustumaan maailmaan. Apollomatkojen mukaan tarjolla olevat elämykset, kuten zipline-seikkailut, saaristoristeilyt, vaellus sekä surffaus näyttävät vaikuttavan entistä enemmän matkakohteen valintaan. Upeita kokemuksia tarjoilee myös uusi Kreikan lomakohde Zagoria, joka on alkanut kasvattamaan suosiotaan.

Zagoriaan on Prevezan lentokentältä noin kolmen tunnin ajomatka, joka on sekin itsessään jo luontokokemus tien mutkitellessa vuoristossa sijaitsevaan kylään upeiden maisemien halki. Zagoriaa ympäröi kaunis vuoristomaisema ja se ihastuttaa matkailijoita muun muassa vanhojen kivisiltojen ja vaaleasta kalkkikivestä rakennettujen talojen vuoksi.

Zagorian rauhallinen ympäristö sopii täydellisesti aktiiviseen lomaan. Kylässä on useita upeita vaellusreittejä, joiden lisäksi maisemista voi nauttia myös ratsastaen, kiipeillen tai vaikkapa pyöräilemällä luontopolkuja pitkin. Vuoristoon muodostuu myös omia luonnon altaita veden ollessa korkealla. Suosittuja lajeja Zagorassa ovat myös melonta ja koskenlasku ihmisille, jotka kaipaavat aktiviteetteihinsa hieman lisää jännitystä.