Talviset säät palaavat – vuosi alkaa pakkasilla ja lumisateilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säässä palataan vuoden 2023 alussa jälleen talvisempiin lukemiin. Vuodenvaihteen tienoilla Etelässä ja Lounaassa oltiin selkeästi plussan puolella, mutta tammikuun ensimmäisellä viikolla sää kylmenee jälleen koko maassa.

Suomeen leviää pohjoisesta ja idästä erittäin kylmää ilmaa, tiedottaa Foreca. Vielä maanantain ja tiistain välisenä yönä lounaassa voi olla 0-3 plusastetta, mutta Lapissa on enimmäkseen 10-20 pakkasastetta. Tiistaina Suomeen saapuu hajanainen lumisadealue.

Lumisade voi olla tiistaina Suomen etelä- ja länsiosissa paikoin sakeaa ja ajokeliä heikentävää. Lumisade jatkuu keskiviikkona eteläisessä Suomessa ja maan keskivaiheilla. Päivälämpötila vaihtelee etelän parista pakkasasteesta Pohjois-Suomen 10-15 tai kylmempään pakkasasteeseen.

Sää on tämänhetkisen ennusteen mukaan kylmenemässä entisestään loppuviikolla. Lämpötila on laskemassa yleisesti 10-20 pakkasasteeseen. Pakkasta purevoittaa varsinkin torstaina koillisviima.