Älä pakkaa liikaa tavaraa rantalomalle – muista kuitenkin nämä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Rantalomalle lähtiessä täytyy pakata mukaan aurinkolasit, suojavoide ja uima-asu. Hattu tai huivi ovat ehdottomat varusteet, mutta mitä muuta rantalomalle kannattaa ottaa mukaan? Älä täytä matkalaukkua liiallisella vaatemäärällä ja muista jättää tilaa myös tuliaisille.

Vähemmän on enemmän. Pakkaa mukaan mukavia ja löysästi istuvia vaatteita, joita voi käyttää koko loman ajan. Kävelysandaalit, kesämekot, pellavahousut ja löysät paidat toimivat rantakohteessa niin päivällä kuin illallisella. Ota mukaan myös urheiluvaatteet, isokokoinen huivi, rantalaukku, kylpytakki tai vastaava vaate, jonka voit kietaista päälle hotellihuoneessa.

Toisinaan voi olla käyttöä myös hyönteismyrkylle, viilentävälle voiteelle ja deodoranttipyyhkeille. Kosmetiikkalaukkuun pakataan mukaan huulirasva, hammasharja, hammastahna, deodorantti, silmätipat, partahöylä, shampoo, hoitoaine sekä vartalon ja kasvojen pesuaine. Ota mukaan myös täytettävä vesipullo, laturit, kirja, rantapyyhe, uimalasit, kaiutin ja uimarenkaita sekä rantapelejä lapsille.