Helsinkiläislukio aloittaa skeittilinjan – käynnistyy syksyllä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinkiläisessä lukiossa voi ensi syksystä alkaen opetella skeittaamista virallisena oppiaineena. Kontulassa sijaitseva Helsingin yhteislyseo aloittaa skeittilinjan. Se toteutetaan yhteistyössä Suomen Rullalautaliiton ja skeittiseura Helride Collectiven kanssa.

Skeittilinjalla on lukuvuonna 2023-2024 kymmenen aloituspaikkaa. Helsingin Sanomien mukaan paikkamäärää on kuitenkin varauduttu kasvattamaan tulevaisuudessa. Opiskelijat tulevat treenaamaan kahdesti viikossa läheisessä Kontulan skeittihallissa.

Vaikka vastaavat linjat ovat harvinaisia Suomen kouluissa, ei Helsingin yhteislyseon skeittilinja ole ensimmäinen laatuaan. Myös Tampereen Sammon keskuslukiossa on jo jonkin aikaa voinut opiskella skeittaamista. Tampereen tavoin Helsingin skeittilinjalla opiskellaan varsinaisen skeittauksen lisäksi muun muassa video- ja valokuvausta, tapahtumatuotantoa ja kaupunkiympäristön suunnittelua.