Tee itsellesi yksinkertainen terveysteko – hana ja muki riittävät

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Painon pudottaminen voi kuulostaa melkoiselta urakalta, joka sisältää paljon itsekuria ja sitoutumista. Laihduttaminen voi kuitenkin tapahtua ajan kanssa myös hieman rennommalla otteella, jonka vuoksi ei tarvitse tehdä suurta elämäntapamuutosta.

Yksi yksinkertaisimmista ja helpoimmiste terveysteoista on Healthista-sivuston mukaan veden juomisen lisääminen. Riittävä nesteytys on terveen kehon edellytys. Veden juominen kiihdyttää aineenvaihduntaa, parantaa ihon hyvinvointia ja hillitsee myös näläntunnetta. Usein aivot sekoittavatkin nälkäviestit janon kanssa, mikä voi saada ihmisen ahmimaan kaloripitoisia herkkuja ja liian suuria ruoka-annoksia, vaikka osa nälästä olisikin ollut janoa.

Riittävän nesteytyksen saaminen päivän aikana edellyttää sitä, että vettä juodaan pitkin päivää. Hyvä niksi on juoda lasillinen vettä ennen jokaista ruokailua. Vesipullo kannattaa myös pitää käden ulottuvilla, jolloin siitä tulee otettua suullisia säännöllisesti. Myös vettä sisältävien kasvisten ja hedelmien nauttiminen toimivat kehon nesteyttäjinä.