Suomalainen metalliyhtye Kyyria tekee paluun: ”Kypsyttely oli pitkä prosessi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinkiläinen Kyyria-yhtye nautti suosiosta 1990-luvulla ja oli runsaasti esillä esimerkiksi Jyrki-ohjelmassa sekä RadioMafiassa. Vuonna 1998 hajonneen bändin jäsenet ovat sittemmin vaikuttaneet muun muassa HIM, Suburban Tribe ja Amorphis -yhtyeissä.

Kyyria tekee tänä vuonna paluun. Yhtye esiintyy alkuperäisessä kokoonpanossaan ainakin John Smith Rock Festival -tapahtumassa heinäkuussa.

– Joskus elämässä tulee hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taustapeiliin. Kaikki siellä ei ole aina kaunista. Käy helposti niin, että vauhti korjaa virheet, ja kun laastarilla ei sydäntä korjata, niin jälki on tämän näköistä. Tunnen silti voimakkaasti, että Kyyrian musiikillinen perintö on se, mitä meistä jälkipolville jää. Ja siitä tarinasta on vielä viimeinen luku kirjoittamatta, laulaja Ville Tuomi kertoo tiedotteessa.

– Tämän reunionin kypsyttely oli pitkä prosessi, mutta hienoa, että nyt se onnistuu. Haluamme jättää faneille kunnolliset jäähyväiset, joihin henkiset paukut eivät aikanaan riittäneet, kommentoi kitaristi Mikael Tanner.

Metallimusiikkiin eri tyylilajeja yhdistänyttä Kyyriaa on kuvailtu eräänlaiseksi nu metal -lajityypin suomalaiseksi edelläkävijäksi. Bändin musiikkia verrattiin usein yhdysvaltalaiseen Faith No More -yhtyeeseen.