Kitaravirtuoosi Jeff Beck on kuollut – esiintyi Suomessa viimeksi viime kesänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän uran musiikin parissa tehnyt brittikitaristi Jeff Beck on kuollut 78-vuotiaana. Asiasta tiedotti muusikon edustaja sosiaalisessa mediassa. Julkaisun mukaan Beck menehtyi aivokalvontulehdukseen.

Beck liittyi 1960-luvulla The Yardbirds -yhtyeeseen Eric Claptonin tilalle. Häntä suositteli yhtyeen jäseille myöhemmin Led Zeppelinin perustanut Jimmy Page. Yardbirdsin jälkeen hän perusti oman The Jeff Beck Group -yhtyeen, jota pidetään heavy metal -tyylin edelläkävijänä.

Useiden soololevyjen julkaisemisen lisäksi Beck vieraili uransa aikana muun muassa Bon Jovin, Rod Stewartin, Kate Bushin, Mick Jaggerin ja Ozzy Osbournen levyillä. Beckin soittotyylillä sekä esimerkiksi runsaalla kierron ja särön käytöllä oli suuri vaikutus kitaravetoiseen rockiin 1960-luvulta lähtien.

Beck kiersi keikkalavoja vielä viimeisinä vuosinaan, myös Suomessa. Hän esiintyi viime kesänä Helsingin Kaisaniemessä ja Tampereella yhdessä Johnny Deppin kanssa.