Mies pakeni poliisia traktorilla – vuoden hitain takaa-ajo?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hurjista ja nopeatempoisista takaa-ajoista kuvatut videot lähtevät helposti leviämään viraalina. Toisinaan sosiaalisessa mediassa hämmästellään kuitenkin myös poliisin ja epäiltyjen välisiä takaa-ajoja, joissa tahti on yllättävän verkkainen.

Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa sijaitsevan Boonen poliisilaitos sai tiistaiaamuna ilmoituksen varastetulla traktorilla holtittomasti ajelleesta henkilöstä. Virkavalta päätyi ajamaan traktorimiestä takaa hurjalla 32 kilometrin tuntivauhdilla. Näky ikuistettiin viraalina levinneeksi videoksi.

Poliisi yritti pysäyttää takaa-ajettua piikkimatolla. Se osoittautui kuitenkin melko tehottomaksi traktorin renkaisiin. Traktori päätyi tilanteen aikana kolhimaan muun muassa poliisiautoa, roska-astiaa, kirkkoa ja muita ajoneuvoja.

Traktoria ajanut Ronnie Hicks hylkäsi lopulta kulkuneuvon, jatkoi matkaansa hetken aikaa jalan ja päätyi uhkailemaan poliisia puukolla. Poliisin vanhaksi tutuksi kuvailtu mies tainnutettiin etälaumauttimella ja pidätettiin. Tapauksesta ei aiheutunut Guardian-lehden mukaan henkilövahinkoja sivullisille.