Suomalainen peliyhtiö Rovio sai ostotarjouksen Israelista – yhtiö vahvisti asian

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen Rovio Entertainment tunnetaan muun muassa suosituista Angry Birds -peleistä. Nyt Rovion on paljastettu saaneen rahakkaan tarjouksen israelilaiselta Playtika Holding -peliyhtiöltä.

Playtika kertoi ostotarjouksestaan omassa tiedotteessaan. Yhtiö tarjoaa yhdestä Rovion osakkeesta 9,05 euroa. Rovion osakkeen päätöskurssi oli torstaina Hesingin pörssissä 5,67 euroa.

Rovio on sittemmin vahvistanut ostotarjouksen. Tiedotteessaan suomalaisyhtiö kertoo saaneensa tiedon asiasta lähes samaan aikaan, kun Playtika julkaisi tarjoustaan koskevan tiedotteen. Playtikan ehdotus ei ole sitova, eikä Rovio ole käynyt toistaiseksi neuvotteluja yhtiön kanssa.

Playtika tunnetaan isona toimijana mobiilipelialalla. Se osti vuonna 2019 suomalaisen Seriously-peliyhtiön ja vuonna 2019 suomalaisen Reworks-yhtiön. Viime vuonna Playtika kuitenkin sulki Seriouslyn 124 henkeä Helsingissä työllistäneen pelistudion.