Suomalaisten talvipyöräily sai huomiota Britanniassa – BBC teki videoreportaasin Oulussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset ovat ahkeria pyöräilijöitä talvellakin. Jopa niin ahkeria moniin muihin maihin verrattuna, että Iso-Britannian yleisradio BBC on tehnyt reportaasin talvipyöräilystä Oulussa.

BBC kuvailee Oulua pyörähulluksi kaupungiksi, joka ei pysähdy lumen vuoksi. Videreportaasissa haastatellaan paikallista insinööriä Pakka Tahkolaa. Hänen mukaansa oululaisten talvipyöräilyinto on paikallisten teiden talvihuollon ansiota.

– Meitä kutsutaan joskus koviksiksi. Ei, me olemme vain tavallisia nössöjä jotka on siunattu hyvällä infrastruktuurilla ja hyvällä kunnossapidolla, Tahkola kuvailee.

Reportaasin mukaan 77 prosenttia oululaisista pyöräilee kesällä, ja talvellakin luku on 42 prosenttia. Luku on suurempi kuin monissa samanlaisen ilmaston kaupungeissa. Esimerkiksi Kanadan Winnipegissä vain noin kuusi prosenttia asukkaista pyöräilee talvisin.