Tutkijat löysivät yli kaksikiloisen jättiläiskonnan – sai nimekseen Toadzilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australiassa on hämmästelty valtavan kokoista konnaa. Tutkijat löysivät jopa jättimäisen sammakkoeläimen Australian Queenslandin Conwayn kansallispuistosta. Sitä on epäilty maailman suurimmaksi agakonnaksi.

Queenslandin ympäristö- ja tiedeministeriön mukaan konna löydettiin vahingossa. Metsänvartijat olivat pysäyttäneet ajoneuvonsa tietä ylittäneen käärmeen vuoksi, kun heidän huomionsa kiinnittyi jättimäiseen sammakkoeläimeen. Metsänvartija Kylee Gray nosti konnaa ja yllättyi, kuinka painava se oli.

Konnanaaraan painoksi mitattiin 2,7 kiloa. Eläin sai nimekseen Toadzilla, joka viittaa elokuvista tuttuun Godzilla-jättiläishirviöön. Agakonnat voivat elää luonnossa jopa 15-vuotiaiksi, ja nyt löydetyn yksilön uskotaan olevan jo melko vanha.

– Tämän kokoinen agakonna syö mitä vain sen suuhun mahtuu. Hyönteisiä, matelijoita ja pieniä nisäkkäitä, Gray kuvaili tiedotteessa.

Agakonnat luokitellaan Australiassa haitalliseksi vieraslajiksi. Nyt löydetty jättiläiskonna poistettiin luonnonpuistosta tutkimuksia varten.