Kaupan työntekijät uhkaavat lakolla – nämä liikkeet saattavat sulkea ovensa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja työnantajia edustava Kaupan liitto ovat neuvotelleet palkoista ja työehdoista. Neuvotteluja on nyt vauhditettu lakkovaroituksella. Mikäli lakko toteutuu, koskee se 185 toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 20.000 työntekijää.

Kaupan alan lakot alkavat 25 varastossa maanantaina 6. helmikuuta kello 5.00 ja päättyvät torstaina 9. helmikuuta kello 5.00. Lakot jatkuvat yli 160 kaupassa torstaina 9. helmikuuta kello 5.00 ja päättyvät lauantaina 11. helmikuuta kello 5.00. Kaupan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy tammikuun lopulla.

Täällä on lista kaikista kaupan alan varastoista ja toimipaikoista, jotka sulkevat ovensa helmikuun alussa mahdollisen lakon toteutuessa. PAMin hallitus on lisäksi irtisanonut kiinteistöpalvelualan, Alkon, asiakaspalvelu- ja telemarkkinointialaa koskevan ja Kansallisteatterin työehtosopimukset.