Forbesin paljastus viraalihiteistä: TikTokin työntekijä valitsee videon ja painaa nappia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

TikTok-sovelluksessa syntyy päivittäin viraalihiteiksi leviäviä videoita. Viraalihittien syntymiseen vaikuttaa moni asia. Katselijoiden kiinnostus, kommentointi, videon pituus ja tietyn musiikin käyttäminen voivat auttaa videota saamaan nopeasti paljon katseluita. Nyt Forbes-julkaisu on paljastanut, että osa videoista saa myös muunlaista apua.

Forbes sai selville, että TikTok-sovelluksessa työskentelevät ihmiset tekevät käsin valitsemistaan videoista viraalihittejä. Heillä on hallussaan ominaisuus, jota käyttämällä valittu video saa suuren yleisön ja alkaa leviämään kulovalkean tavoin. Näin ollen videon viraaliudella ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka paljon videota kommentoitiin sen ensimmäisen tunnin aikana, paljonko sitä katsottiin tai mitä musiikkia siinä oli käytetty.

Edelleen videot voivat myös luonnollisella tavalla levitä sovelluksessa. Tämä on kuitenkin uusi tieto, että TikTokilla on töissä ihmisiä, jotka katsovat videoita ja päättävät nostaa niistä osan viraaleiksi. Heidän valitsemansa video voi sisältää tärkeää tietoa tai olla sellaisen sisällönluojan, jota he haluavat auttaa nousemaan sovelluksessa.

Kolme tietolähdettä kertoi Forbes-sivustolle myös sen, että osa työntekijöistä on käyttänyt tätä ominaisuutta väärin omaksi hyödykseen. He ovat tehneet viraalihittejä muun muassa omista videoistaan, kumppaninsa videoista tai auttanut ystäväänsä saamaan ison yleisön.

TikTok on kertonut, että se alkaa panostamaan läpinäkyvyyteen lisäämällä heidän nostamiinsa videoihin kohdan, josta ihminen pääsee näkemään miksi juuri tämä video näytettiin hänelle. Siinä on jo aiemmin voinut lukea selityksenä esimerkiksi se, että video on ollut suosittu jossain maassa tai se näytettiin koska seuraat samankaltaista tiliä. Vielä toistaiseksi sovellus ei ole kuitenkaan kertonut rehellisesti käyttäjille, että video näytettiin vain koska eräs työntekijä päätti tehdä siitä viraalihitin.