Näin usein tyynyliina tulisi pestä – vain harva tekee oikein

Koti & Asuminen Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lakanoiden ja tyynyliinojen käyttäminen pidentää peittojen, tyynyjen ja patjojen käyttöikää. Patjoja, peittoja ja tyynyjä ei tarvitsekaan vaihtaa niin usein kunhan petivaatteiden puhtaudesta pidetään asianmukaista huolta. Moni kuitenkin pesee lakanansa aivan liian harvoin.

Moni pesee lakanat silloin kun kokee niiden olevan likaiset. Petivaatteita valmistavan The Fine Bedding Company -yrityksen kehitysjohtajan Danielle Masonin mukaan lakanat tulisi kuitenkin rutiininomaisesti vaihtaa puhtaisiin säännöllisesti vaikka ne päällisin puolin näyttäisivätkin puhtailta.

Likaiset lakanat voivat aiheuttaa allergisia reaktioita, pahentaa astmaa, aiheuttaa näppyjä ihossa ja jopa heikentää unenlaatua. Danielle Mason kommentoikin Daily Mail -sivustolle, että lakanat tulisi pestä kerran viikossa. Tyynyliinat sen sijaan kannattaa vaihtaa jopa kaksi tai kolme kertaa viikossa.