Suomessa myyty väärennettyä Koskenkorvaa – poliisi palasti miltä väärennös näyttää

Ohhoh! Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on liikkeellä väärennettyä Koskenkorva-viinaa. Sisä-Suomen poliisi kertoo takavarikoineensa satoja pulloja väärennettyä alkoholijuomaa. Pullojen sisällön turvallisuudesta ei ole takeita.

Poliisin mukaan väärennettyjä pulloja ei ole ollut myynnissä Alkon myymälöissä. Sen sijaan niitä epäillään olleen kaupan laittomasti. Poliisi epäilee laittomaan levitykseen päätyneen jo useita satoja pulloja eri puolilla Suomea.

Poliisi pääsi rikosepäilyn jäljille partion löydettyä Keski-Suomessa pysäyttämästään ajoneuvosta suuren erän Koskenkorva-pulloja. Ne osoittautuivat tutkimuksissa väärennetyiksi. Niiden sisältämän alkoholin todettiin sisältävän epäpuhtauksia.

Väärennetyt tuotteet muistuttavat ulkonäöltään muovisia 50 senttilitran Koskenkorva Viina -pulloja. Poliisin tiedossa olevat pullot tunnistaa kuitenkin hopeanharmaasta kortista ja puuttuvista panttimerkinnöistä etiketissä. Poliisi julkaisi myös kuvan väärennetyistä pulloista.

Pulloja on takavarikoitu pysäytetyn auton lisäksi toisestakin paikasta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Rekola toteaa alkoholin ostamisen pimeiltä markkinoilta olevan aina riski. Vihjeitä väärennöksistä voi ilmoittaa otsikolla Koskenkorva Sisä-Suomen poliisilaitokselle osoitteeseen  vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.