Yhä useampi pari karkaa naimisiin – paljastavat nyt yksinkertaisen syyn

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Häät ovat aina hääparin näköiset. Osa pareista haluaa näyttävät ja suuret häät, joihin kutsutaan monta sataa vierasta. Osa sen sijaan haluaa juhlia tärkeää päiväänsä vain lähimpien ystävien ja perheenjäsenten kesken.

Naimisiin karkaamisesta on tullut yhä suositumpaa. Jotkut hääparit haluaa järjestää häät ulkomailla ja kutsuu vieraat juhlavalle lomamatkalle mukaan. Toiset sen sijaan menevät naimisiin kaikessa hiljaisuudessa ja ilmoittavat vasta seremonian jälkeen tutuilleen, että heidät on vihitty.

Naimisiin karkaaminen ja maistraattivihkimiset sopivat etenkin pariskunnille, jotka eivät halua tehdä naimisiin menemisestä isoa numeroa tai haluavat säästää kustannuksissa. Essexissä asuva pariskunta kommentoi Daily Mail -sivustolle valinneensa naimisiin karkaamisen suurten häiden sijaan siksi, että vieraiden kestitseminen ei tuntunut heille luontaiselta.

Häiden suurimpia kustannuksia ovat ruoka ja juoma, juhlapaikka, hääbändi ja valokuvaaja. Tähän päälle budjettia suurentavat morsiamen ja sulhasen puvut, sormukset, juhlapaikan koristelut ja kukat. Kun jo pienelläkin panostuksella häiden hintalappu alkaa nopeasti näyttämään yli 10.000 euroa, romanttisella lomamatkalla kahdestaan naimisiin meneminen voi alkaa tuntua houkuttelevammalta vahtoehdolta. Moni pariskunta päätyy pitämään ystävilleen jälkikäteen pienimuotoisemmat ja vapaammat hääbileet.