Matti Nykäsen kuolemasta neljä vuotta – vuosipäivä nostaa lesken tunteet pintaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nelinkertainen mäkihypyn olympiavoittaja Matti Nykänen menehtyi 4. helmikuuta 2019 ainoastaan 55-vuotiaana. Hän oli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä mäkihyppääjistä. Hän voitti urallaan yhteensä viisi olympiamitalia. Lisäksi hän on voittanut yhteensä 14 maailmanmestaruusmitalia, joista kuusi oli kultaa. Suomenmestaruuksia Nykäsellä oli yhteensä 13.

Matti Nykäsen leski, Pia Nykänen, on kertonut avoimesti kuolemaan liittyvästä surusta ja sen kanssa selviytymisestä. Hän valmistautuu jo nyt kuoleman vuosipäivään.

– Ensi viikolla rankka päivä jälleen edessä. Matti-rakkaan kuolemasta tulee neljä vuotta, Nykänen kirjoittaa sosiaalisessa mediassa kuvan kera.

Matti Nykäsen virallinen kuolinsyy oli keuhkokuume, mutta hänellä oli myös vakava haimatulehdus. Läheisten kuolinpäivät ovat vaikeita monille vielä vuosienkin jälkeen. Etenkin nuorena kuolleet rakkaat herättävät ajatuksia siitä, mitä kaikkea elämässä voisi olla, jos läheinen ei olisi menehtynyt liian aikaisin. Voimia Pialle!