80-vuotias australialaisvanhus pelaa jalkapalloa – rikkoi maailmaennätyksen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanha ikä ei ole välttämättä este liikunnalle tai edes kilpaiurheilun harrastamiselle. Australialainen David Mudge pelaa säännöllisesti jalkapalloa vielä 80 vuoden kypsässä iässäkin. Hän on rikkonut harrastuksensa ansiosta jopa maailmaennätyksen.

Mudge julistettiin Guinnessin ennätystenkirjan toimesta maailman vanhummaksi kilpajalkapalloilijaksi. Hän saei ennätystittelin pelattuaan Kissing Point Football Clubin riveissä North Turramurraa vastaan Northern Suburbs Football Association -liigassa. Hän oli otteluhetkellä 79 vuotta ja 89 päivää vanha.

Mudge ei ole suinkaan lopettanut jalkapalloilua ennätyksen rikkomisen jälkeen. Hän pelaa edelleen viikottain yli 45-vuotiaiden joukkueessa. Mudge päätti ottaa yhteyttä Guinnessin ennätystekirjaan hänen poikansa kerrottua, että maailman edellinen vanhimman kilpajalkapalloilijan ennätyksen saanut henkilö oli vasta 73-vuotias.