Donald Trumpin Facebook ja Instagram -bannit päättyvät – ex-presidentin tilit palautetaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump pääsee taas jakamaan pohdintojaan Facebookissa ja Instagramissa. Somepalvelut omistava teknologiajätti Meta on tiedottanut palauttavansa Trumpin tilit lähiviikkoina.

Trump sai kahden vuoden pituisen käyttökiellon Metan somealustoille 6. tammikuuta 2021. Päätöksen taustalla oli tammikuun 6. päivän mellakka vuonna 2021, jolloin Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressitaloon Washingtonissa. Metan mukaan Trump oli kannustanut kannattajiaan levottomuuksiin.

Trumpin tiliä tarkkaillaan sääntörikkomusten varalta. Metan globaalien asioiden johtaja Nick Cleggin mukaan sääntörikkomuksista voi seurata lyhimmillään kuukauden pituinen ja pisimmillään kahden vuoden pituinen käyttökielto. Trumpin edustajat eivät ole toistaiseksi kommentoineet tilien palauttamista.

Trumpilla on nykyään oma sosiaalisen median alusta Truth Social. Entisen presidentin Twitter-tili palautettiin marraskuussa, mutta Trump ei ole ainakaan toistaiseksi palannut somepalveluun.