Käsittämätön video: Näin robotti osaa jo liikkua ja auttaa ihmisiä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Boston Dynamics on tullut tunnetuksi jatkuvasti kehittyvistä roboteistaan. Yksi yhtiön kuuluisimmista robottimalleista on ihmistä muistuttava Atlas. Kahden jalkansa, kahden kätensä ja sulavien liikkeidensä ansiosta se kykenee suorittamaan jo monia asioita, joihin ihmiset kykenevät.

Boston Dynamicsin tuoreella videolla Atlas on laitettu fyysisiin töihin. Videolla esitellään robotin taitoja rakennustyömaata muistuttavassa ympäristössä. Ketteräliikkeinen kone tarjoaa apua rakennustelineen huipulla työskentelevälle ihmiselle.

Atlas nähdään käyttämässä kykyjään nokkelalla tavalla toimittaakseen kassillisen työkaluja ylhäällä odottavalle rakennustyöntekijälle. Boston Dynamics julkaisi myös pidemmän videon, jossa kurkistetaan mainoksen kulisseihin.