Rajavartiolaitos kuvasi suden ja ilvesten yhteenoton

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rajavartiolaitoksen variolentolaivueen helikopterista päädyttiin seuraamaan yllättävää tilannetta. Ilves ja susi kohtasivat toisensa noin 20 kilometrin päässä Turun lentoasemasta. Kohtaaminen johti fyysiseen yhteenottoon.

Lämpökameran ikuistamalla videolla yksinäinen susi kohtaa metsässä kolme ilvestä. Yksi ilveksistä juoksee suden perään ja hyökkää tämän kimppuun. Lopuksi ilves palaa lajitovereidensa luokse, ja susi jatkaa matkaansa.

– Vauhdikkaalta näyttäneen tilanteen päätteeksi sudelta ja ilveksiltä näyttäneet eläimet lähtivät omille teilleen, Vartiolentolaivueen Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Lämpökameran taltioima video on kerännyt sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia katselukertoja. Luonnonvarakeskuksen tutkija Katja Holmala kommentoi Ylelle ilvesemon puolustaneen tilanteessa pentujaan mahdolliselta uhalta. Vastaavaa tilannetta ei ole tiettävästi aiemmin ikuistettu videolle.