Mies murtautui huoltoasemalle – jätti pankkikorttinsa tiskille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen 21-vuotias Lantz Kurtz murtautui huoltoasemalle ja varasti sieltä koiranruokaa, pakkasnestettä, tupakkalaitteen ja pikkusikareita. Hän jätti pankkikorttinsa huoltoaseman tiskille. Mies ilmeisesti ajatteli, että tekoa ei luokitella rikokseksi, jos hän jättää maksukorttinsa kassalle.

Floridalaisen miehen järjenjuoksu ei nyt ollut kirkkaimmillaan. Murrosta aiheutui näet hälytys ja poliisit säntäsivät paikalle. Huoltoaseman tiskillä olleessa pankkikortissa oli Lantz Kurtzin nimi. Poliisit saapuivat paikalle varhain sunnuntaiaamuna hälytyksen jälkeen ja huomasivat, että liikkeen ovi oli jätetty auki, mutta rosvoa ei näkynyt enää missään.

Valvontakameran tallenteelta näkyi, kuinka mies astui myymälään takaovesta ja varasti useita tavaroita ennen kuin avasi etuoven lukituksen ja käveli ulos. Poliisi kertoo tunnistaneensa Kurtzin aiemmin samana iltana tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa hänen ajoneuvonsa paloi käyttökelvottomaksi. Poliisi kysyi mieheltä, miksi hän jätti pankkikorttinsa huoltoasemalle.

– Jotta voisin tulla takaisin myöhemmin ja maksaa tavarat. Eli he tietäisivät nimeni. Tein sen ihan siltä varalta, että minut pidätettäisiin, enkä halunnut varastaa mitään. Sehän on lain vastaista, jos tiedätte. En tiedä, opetetaanko teille sitä, Kurtz irvaili poliiseille Fox 35 Orlandon mukaan.

Kurtz pidätettiin ja häntä syytetään murrosta. Hänet vapautettiin 10.000 dollarin takuusummaa vastaan.

– Hänen on todella täytynyt haluta näitä tavaroita, koska murtautui suljettuun lähikauppaan saadakseen ne. Debit-kortin jättäminen paikalle ei vapauta varkaus- tai murtosyytteeltä, sheriffi Rick Staly sanoi.