Disney: Frozen-elokuva saa jatkoa – myös uusi Toy Story työn alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viime vuosien suurimmista animaatioista ja lasten suosikki-ilmiöistä Frozen ja kaksi muuta Disneyn suosittua animaatioelokuvaa saavat jatkoa. Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger paljasti sijoittajille järjestetyssä tilaisuudessa Frozen 3 -elokuvan olevan työn alla.

Frozen 2 sai ensi-iltansa vuonna 2019. Ensimmäinen jatko-osa nousi 1,45 miljardin dollarin maailmanlaajuisilla lipputuloilla valtavaksi menestykseksi, joten kolmannen osan julkistaminen oli lähinnä ajan kysymys. Kolmannesta elokuvasta ei kuitenkaan ole vielä paljastettu tarkempia yksityiskohtia.

Disney on vahvistanut myös Toy Storyn ja Suomessa Zootropolis-nimellä julkaistun Zootopian saavan jatkoa. Tuleva Toy Story tulee olemaan jo pitkään jatkuneen elokuvasarjan viides osa. Zootopia-eläinseikkailulle jatko-osa on ensimmäinen.

Collider-sivuston mukaan Disneyn viimeaikaiset alkuperäisanimaatiot eivät ole olleet toivotunlaisia menestyksiä. Esimerkiksi viime vuonna ensi-iltansa saanut Ihmeellinen maailma osoittautui flopiksi elokuvateattereissa. Jatko-osien tekeminen menneiden vuosien yleisömenestyksille on Disneylle sen sijaan taloudellisesti varma nakki.