Ikurin jääveistospolku palkittiin Tampereella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Ikurissa on tänäkin talvena mahdollista ihastella näyttäviä jääveistoksia. Nyt Ikurin jääveistospolulle on annettu Tampereen kaupungin vuoden 2022 kulttuuriteko-palkinto. Polun on toteuttanut urheiluseura Ikurin Vire.

Ikurissa metsän keskellä sijaitseva jääveistospolku on jo perinteeksi muodostunut vierailukohde kaikenikäisille. Useita värivaloin koristeltuja jääveistoksia sisältävä polku toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Maksuton reitti on upeimmillaan iltahämärässä.

– Jään kuljettaminen järvestä metsään ja työstäminen veistoksiksi metsässä on haasteellista. Päätimme kuitenkin yrittää ja hyvin on mennyt. Viime vuonna polulla vieraili noin 3 0000 kävijää neljän viikon aikana, kertoo veistospolun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava Kari Manninen tiedotteessa.

Jäveistospolku toteutettiin ensimmäisen kerran talvella 2017. Sen alkutaivan ulottuu kuitenkin jo 25 vuiden taakse, jolloin hankkeen puuhahenkilöt järjestivät ensimmäisen lumenveistotapahtuman. Vuonna 2022 polulla kunnoitettiin vastikään menehtyneen Kirsi Kunnaksen muistoa.

Palkinto luovutettiin Elämystalousfoorumissa Tampereella 9. helmikuuta. Kulttuuripalkinnon saajista päätetään kuntalaisten ehdotusten perusteella sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa tammikuussa.