Kim Jong Un hiljeni – sisko uhkailee nyt Yhdysvaltoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korean hallitsijan Kim Jong-unin sisar Kim Yo-Jong on uhkaillut Yhdysvaltoja, että se muuttaa koko Tyynen valtameren sotatantereeksi, ellei alueella käynnissä olevia sotaharjoituksia lopeteta.

Pohjois-Korea on laukaissut viime aikoina ydinasekelpoisia ballistisia ohjuksia. Nämä kokeet saivat Yhdysvallat järjestämään yhteiset ilmasotaharjoitukset Etelä-Korean ja Japanin kanssa. Tyynenmeren käyttö harjoitteluareenana on saanut Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisimman henkilön kärkkääksi.

– Käytämme Tyynenmeren aluetta ampuma-alueenamme sen mukaan, miten Yhdysvaltojen joukot toimivat, Pohjois-Korean johtajan sisar sanoi valtionuutislehden KCNA:n antamassa lausunnossa.

Reutersin mukaan analyytikot uskovat, että johtaja Kimin sisaren varoitus Tyynenmeren alueesta Pohjois-Korean ampumaratana voisi olla merkki suunnitelmista ampua lisää ohjuksia kauemmaksi, mahdollisesti jopa Yhdysvaltojen Guamin alueelle. Yhdysvallat ja Etelä-Korea järjestävät tällä viikolla ydinaseharjoitukset. Pohjois-Korean ulkoministeriö varoitti viime viikolla, että se vastaa harjoituksiin voimakkailla vastatoimilla.

Japanin pääministeri Fumio Kishida sanoi pyytäneensä YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokousta Pohjois-Korean suorittamien ohjuskokeiden vuoksi.