Miesten pitäisi virtsattava istuen – muuten hammasharjat ovat vaarassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Miehiä kehotetaan nyt virtsaamaan istuen vessassa käydessään. Muuten on vaarana, että virtsan pikkupöpöt lentelevät ympäriinsä kylpyhuoneessa ja osuvat hammasharjoihin. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että suurelta korkeudelta virtsaaminen saattaa lennättää bakteereita koko kylpyhuoneeseen.

Lisäksi se voi aiheuttaa roiskeita, jotka osuvat hammasharjoihin. Tiedemies Tadd Truscottin mukaan pisarat voivat mahdollisesti levittää E.coli-bakteereja. Riskiä ei ole, jos wc-istuin sijaitsee yli kolmen metrin päässä lavuaarista, hammasharjat ovat kaapissa tai miehet virtsaavat istuen.

– Vedellä on taipumus roiskua, kun pisarat osuvat siihen seisomakorkeudelta. Tämä tarkoittaa, että wc:stä voi levitä paljon roiskeita. Sanoin itse asiassa ystävälleni, että kun pissaat vessaan seisten, sinulla on toisin sanoen tapana pissata myös hammasharjaasi, Truscott King Abdullahin yliopistosta Saudi-Arabiasta sanoi The Guardianin mukaan.