Tuotantoyhtiö paljasti: Lisää Taru sormusten herrasta -elokuvia tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -elokuvien maailmaan palataan jälleen valkokankailla tulevaisuudessa. Warner Bros. Discovery -tuotantoyhtiön toimitusjohtaja David Zaslav paljasti asian sijoittajille tarkoitetussa tilaisuudessa torstaina.

Tuoreen sopimuksen myötä Warner Bros -yhtiön omistama New Line Cinema alkaa työstämään useita Tolkienin kirjoihin perustuvia projekteja. Suunnitteilla olevista elokuvista ei ole vielä paljastettu tarkempaa tietoa. Tiedossa ei esimerkiksi ole, onko tarkoitus kertoa uusia tarinoita vai uusi sovitus Taru sormusten herrasta -kirjatrilogiasta.

Ruotsalainen pelitalo Embracer Group AB osti taannoin Taru sormusten herrasta -kirjojen elokuva- ja pelioikeudet. Warner Bros. -studio on tehnyt Variety-lehden mukaan uuden sopimuksen oikeudet nykyään omistavan yhtiön kanssa.

Taru sormusten herrasta -kirjojen pohjalta on jo aikaisemmin tehty muun muassa Peter Jacksonin rakastettu elokuvatrilogia. Tolkienin tarinoiden maailmaan sukellettiin myös Amazonin Prime Video -palvelussa viime syksynä alkaneessa Mahtisormukset-sarjassa.