Kuivuus vaivaa Venetsian kanavia – aiheuttaa myös hajuongelmia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turistien suosima Italian Venetsia tunnetaan näyttävistä kanavistaan. Kaupunkia on kuitenkin tänä keväänä kohdannut yllättävä ongelma. Kanavat ovat alkaneet kuivumaan.

Venetsian vesireittien kuivuminen ei ole ennenkuulumatonta. Tänä vuonna kuivuus on kuitenkin ollut aikaisempaa pahempaa. Sen taustalla ovat poikkeuksellisen alhaiset laskuvedet.

Pitkäkestoinen kuivuus on haitannut esimerkiksi gondolien, vesitaksien ja ambulanssien liikennöintiä. Kanavien kuivuminen on myös aiheuttanut France24-uutiskanavan mukaan kaupungissa toisenlaisen ikävän lieveilmiön, pahan hajuongelman.

Italiassa kärsittiin viime kesänä pahimmasta kuivuudesta 70 vuoteen. Nyt maassa pelätään, että tänä vuonna edessä on vähintään samankaltainen tilanne. Tuoreet ennusteet tosin lupaavat Guardian-lehden mukaan Alpeille lumisadetta, joka helpottaisi pitkällä tähtäimellä Italian kuivuutta.