Kunto-ohjaaja ylistää voimaharjoittelua – nämä faktat etenkin naisten tulisi tietää

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Painoilla treenaaminen eli voimaharjoittelu on parasta kuntoilua henkilöille, jotka haluavat pudottaa painoaan. Aikoinaan painojen nostelemista ja voimaharjoittelua pidettiin niin vahvasti miesten lajina, että kuntosaleillakin miesten alueeksi kutsuttiin usein tilaa, jossa tangot, levy- ja käsipainot sijaitsivat.

Näistä ajoista on kuitenkin tultu jo hyvin kauas. Monilla naisilla on silti edelleen kunto-ohjaaja Chelsea Labadinin mukaan liian vähän tietoa painoharjoittelun monista hyödyistä. Sen vuoksi hän halusikin kertoa Healthista-sivustolle kuusi tärkeintä voimaharjoitteluun liittyvää faktaa, jotka etenkin naisten tulisi tietää.

1. Painojen nostaminen voimaannuttaa



Moni nainen kokee voimaannuttavana sen, kun heistä tulee vahvempia ja he pystyvät tekemään toistoja suuremmilla painoilla. Hyvänolonhormonit lähtevät virtaamaan kehossa ja moni tuntee olonsa myös viehättävämmäksi ja vetovoimaisemmaksi.

2. Näytät vahvalta



Naiset eivät tuota niin paljon testosteronia, että he näyttäisivät liian lihaksikkailta, mitä moni tuntuu pelkäävän. Naisten lihakset alkavat erottumaan kauniisti ja tuovat vartaloon ryhtiä ja muodokkuutta.

3. Vahvistut myös mieleltäsi



Kehosi lisäksi myös mielesi vahvistuu. Sinun täytyy sietää epämukavuutta ja kipua tulosten saamiseksi. Moni kehittyy tässä ajan myötä.

4. Elämä helpottuu



Jokapäiväinen elämäsi tuntuu helpommalta ja kevyemmältä. Lasten kantaminen ja kauppakassien nostaminen on helpompaa eikä tunnu niin raskaalta enää.

5. Loukkaantumiset ja sairastumiset vähenevät



Kun kehosi vahvistuu, loukkaantumisriskisi pienenee. Myös terveytesi, liikkuvuutesi ja mielenterveytesi kokee pienen kohotuksen.

6. Näytät nuoremmalta



Tutkimukset ovat osoittaneet, että voimaharjoittelu auttaa naisia painonhallinnassa ja edesauttaa nuorekkaan ulkonäön pitämistä. Myös luut vahvistuvat ja pysyvät terveempinä.