Instagramin perustajilta uusi sovellus – tarjoilee uutisia mieltymysten mukaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramin alkuperäiset perustajat ovat lanseeranneet uuden Artifact-sovelluksen. Kuvien ja videoiden jakamisen sijaan Artifact tarjoilee käyttäjälle uutisia häntä kiinnostavista aiheista. Alkuvuodesta rajoitetussa koekäytössä ollut sovellus on nyt kaikkien saatavilla.

Artifact tarjoaa uutisia ja artikkeleita journalistin ohjeita noudattavilta sivustoilta. Tekoälyn ansiosta käyttäjän syötteeseen ilmestyy mieltymyksiä vastaavaa sisältöä sen mukaan, mitä enemmän hän lukee artikkeleja. Pelkkien otsikoiden klikkausten sijaan suositukset perustuvat artikkeleihin käytettyyn lukuaikaan.

Sovellukseen on sen virallisen julkaisun myötä tuotu mukaan uusia ominaisuuksia. Engadget-sivuston mukaan Artifact on painottamassa tulevaisuudessa myös sosiaaliseen elementtiin, kuten mahdollisuuteen jakaa uutisia ja kommentoida niitä.

Artifactin ovat luoneet Kevin Systrom ja Mike Krieger, jotka tunnetaan parhaiten Instagramin perustajina. Toisin kuin Instagram nykyään, ei Artifact ole osa Meta-yhtiötä. Maksuton sovellus on ladattavissa App Storessa ja Google Playssa.