3 liikuntamuotoa, joita sydänlääkäri suosittelee – lisäävät elinvuosia

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sydämestä ja verenkiertoelimistöstä huolehtiminen on terveen ja pitkän elämän edellytys. Kestävyyskunnon harjoitteleminen on toimii sydämelle sammalla tavalla kuin lihaskuntotreeni muulle keholle. Pulssin kohoaminen korkealle kasvattaa sydämen kykyä pumpata verta.

Yleisen ohjeistuksen mukaan sykettä nostattavaa liikuntaa tulisi harjoittaa vähintään noin 150 minuuttia viikossa. The Healthy -sivusto julkaisi sydänlääkäri Jessica Hennessyn antamat neuvot treeneihin, jotka parantavat sydämen terveyttä parhaiten.

1. Aerobinen liikuntaKaikki sykettä nostattava liikunta kuten tanssi, pyöräily, reipas kävely, juoksu ja esimerkiksi uiminen.

2. VoimaharjoitteluSuuremmalla lihasmassalla on todettu olevan verenkiertoelimistöä suojeleva vaikutus. Suuri lihasmassa lisää päivän aikana kulutetun energian määrää ja pienentää korkean verenpaineen riskiä.

3. VenyttelyVenytteleminen pitää loukkaantumisriskin matalampana. Esimerkiksi jooga, jossa venyttely ja tasapainon harjoittelu yhdistyvät, vahvistaa ajan mittaan sydäntä.