Maailman suurimman luistinradan avaaminen vaakalaudalla – jäätä ei ole tarpeeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lauhtuvat talvet ovat hankaloittaneet monien rakastettujen liikunta- ja urheilulajien harrastamista. Kanadassa on vaakalaudalla maailman suurin luonnollisesti jäätyvä luistinrata. Ottawan Rideau Canal Skateway -rataa ei ole voitu avata tänä vuonna liian lämpimien ilmojen vuoksi.

Ottawan luistinrata on noin 7,8 kilometriä pitkä. Pitkään talvisin käytössä ollut rata on suosittu niin paikallisten kuin ympäri maailmaa saapuvien miljoonien turistienkin keskuudessa. Rata sijaitsee Rideaun kanavassa, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Tänä vuonna luistelurata uhkaa jäädä avaamatta ensi kertaa vuosikymmeniin. Luistinrata avataan yleisölle yleensä siinä vaiheessa, kun jään paksuus on vähintään 30 senttiä. Yleensä siihen vaaditaan noin 10-14 vuorokauden yhtäjaksoinen kausi, jolloin pakkasta on 10-20 astetta. Kulunut talvi on kuitenkin ollut lauha, eikä jää ole tarpeeksi paksua.

Luistelurata on tyypillisesti voitu avata joulukuun lopussa 30-60 päivän ajaksi. Se on The Guardian -lehden mukaan houkutellut viime vuosina keskimäärin 22 000 kävijää vuorokaudessa.