Mäkkiruoka maistuu suomalaisille – kaikkien aikojen myyntiennätys

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä ja se löytyy yli sadasta maasta. Pikaruokaketju tunnetaan etenkin legendaarisista Big Mac -annoksistaan, johon kuuluu kahdella pihvillä varustettu kerroshampurilainen sekä ranskalaiset perunat ja juoma. Mäkkäri tai Mäkki nimellä myös tunnettu ketju teki viime vuonna ennätysmyynnit Suomessa.

Suomen McDonald’sin vuoden 2022 verollinen kokonaismyynti oli 274,1 miljoonaa euroa. Myyntiluku on ketjun kaikkien aikojen korkein. McDonald’s oli myynnillä mitattuna Suomen suurin pikaruokaketju jo kolmantena vuonna peräkkäin.

Vuonna 2022 avattiin kuusi uutta McDonald’s-ravintolaa, ja ketjuun kuuluu nyt 72 ravintolaa. Yksi McDonald’s-ravintola työllistää keskimäärin noin 60 henkeä. Vuoden 2022 aikana ketjun henkilöstömäärä nousi noin 300 hengellä, ja on nyt noin 4.200.

Suomen ensimmäinen McDonald’s-ravintola avattiin Tampereen Keskustorilla 14. joulukuuta 1984. McDonald’s löytyy ympäri maailmaa, jopa pahamaineisesta Guantanamo Bayn vankila-alueelta Kuubasta. Yhdysvaltojen Roswellissa voi puolestaan aterioida UFO-alukselta näyttävässä McDonald’sissa.