THL: Koronatilanne on Suomessa rauhallinen – ei tarvetta laajoille tehosteannoksille

Terveys · Tim Isokivi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL arvioi, ettei kevään aikana ole tarvetta koronarokotusten tehosteannoksille. Poikkeuksen muodostavat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille tehosteannoksia suositellaan lääkärin yksilöllisen harkinnan perusteella.

Koronatilanne on Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä rauhallinen. Keväälle ei ole toistaiseksi odotettavissa viime vuoden kaltaisia epidemia-aaltoja. Potilasmäärät ovat laskeneet huomattavasti, ja koronasta johtuvia kuolemia todetaan aiempaa vähemmän.

THL suositteli syyskuussa rokotuksen tehosteannosta kaikille 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville. Sen ansiosta heillä on jo tuore immuunisuoja. Varianttiräätälöityjä syystalven tehosteannoksia oli annettu Suomessa helmikuun loppuun mennessä yli 860 000.

THL seuraa koronatilanteen kehittymistä edelleen. THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan koronarokotteen seuraavaa tehosteannoskierrosta harkitaan iäkkäille ja riskiryhmäläisille ensi syksynä. Se voitaisiin antaa mahdollisesti jälleen influenssarokotusten yhteydessä.