Ukrainan lippu varastettiin toistuvasti Helsingin keskuspelastusasemalta – nyt tilanne muuttui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin keskuspelastusasemalla Kalliossa on liehunut Ukrainan lippu tuen osoituksena Venäjän hyökkäyssodan kohteeksi joutuneelle maalle. Lippu on kuitenkin usean otteeseen varastettu, mikä on nyt johtanut ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin.

Helsingin pelastuslaitoksen pelastuskomentaja Jani Pitkänen kertoi Twitterissä lippujen liehuneen keskuspelastusaseman edessä Ukraina tueksi pian vuoden ajan. Nykyään lipun varastaminen niin vain onnistukaan. Sen narut on nimittäin sijoitettu useiden metrien korkeuteen.

– Useita Ukrainan lippuja on varastettu suoraan lipputangoista. Ei enää, tai jos viedään niin se vaatii jo melkoista riskinottoa, Pitkänen kirjoitti.

Julkaisu keräsi lyhyen ajan sisällä tuhansia tykkäyksiä. Pelastuslaitokselta ei ole spekuloitu julkisuudessa sen tarkemmin, mikä lippuvarkaan tai -varkaiden motiviina mahtaa olla.