Hengenvaarallisesti lihavan Margaretin painoindeksi 129 – kuolee pian ilman apua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hengenvaarallisesti lihava -televisiosarjassa seurataan ihmisiä, joiden elopaino huitelee yli 300 kilossa. Yksi heistä on 35-vuotias teksasilainen Margaret Johnson, jolla on yksi ohjelmahistorian kaikkien aikojen suurimmista painoindekseistä. Naisen pituus on 162,5 senttimetriä ja hän painaa 340 kiloa.

Toisin sanoen hänen painoindeksinsä on 129. Mikäli painoindeksi ylittää 40, on ihminen luokiteltavissa sairaalloisesti lihavaksi. Margaret on päättänyt hakea apua kuuluisalta tohtori Younan Nowzaradanin apua. Hän joutuu välittömästi vuoteen omaksi, koska hän ei ole pystynyt liikkumaan hetkeen.

– Hänen aikansa on lopussa, tohtori kertoo kameralle suoraan.

Se, että ihmisellä on liikaa ylipainoa yhdistettynä liikkumattomuuteen on hengenvaarallinen yhdistelmä. Keho ei yksinkertaisesti kestä sitä ja pettää. Margaret on liikkunut ennen vastaanotolle saapumista viimeksi puoli vuotta aiemmin. Nyt hän pyrkii lihavuusleikkaukseen saadakseen uuden mahdollisuuden elämään.

Kuten monella muullakin ylipainoisella ihmisellä, on myös Margaretilla riippuvuusongelma ruokaan elämässään tapahtuneiden kauheuksien ja traumojen vuoksi. Jotta hän voisi laihtua ja saada elämänsä takaisin, täytyy hänen ensin paneutua mielenterveyden hyvinvointiin. Sen jälkeen tulee opetella syömään terveellisesti ja ottaa liikunta osaksi arkea. Hänellä on sairaus, johon tarvitsee joukon ammattilaisia avukseen.