Poliisi sai hälytyksen aseesta espoolaisessa koulussa – osoittautui leikkipyssyksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi sai perjantaina huolestuttavan hälytyksen Espoossa sijaitsevasta koulusta. Ilmoituksen mukaan paikalla oli nähty ase. Hälytyksen taustalla oli kuitenkin lopulta harmiton tapaus.

Poliisin mukaan koulusta tuli ilmoitus, jonka mukaan kolme poikaa oli nähty oppilaitoksen oven edessä aseen kanssa. Koulussa oli tapahtumahetkellä meneillään oppitunti. Mahdollisen aseen havaitsemisen jälkeen koulun ovet lukittiin.

Koululle saapuneet poliisit tapasivat kolmikon, jolloin totuus selvisi. Oppilaiden hallussa oli leikkiase, jota he käyttivät rekvisiittana kuvaamissaan videoissa. Poliisin mukaan kuvaaminen liittyi ilmeisesti koulutehtävään, eivätkä pojat olleet uhkailleet ketään leikkiaseella.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan poliisin tulee aina varautua aseen olevan aito saadessaan ilmoituksen mahdollisesta asehavainnosta. Siksi olisikin hyvä ilmoittaa poliisille etukäteen, mikäli esimerkiksi elokuvan kuvauksissa käytetään aseita muistuttavia välineitä.