Keski-Euroopasta tullaan Suomeen talvilomalle – mökkejä varattu huimia määriä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Eurooppalaiset matkaajat ovat tänä talvena innostuneet suomalaisista vuokramökeistä. Lomarenkaan mukaan ulkomaalaisten varaukset tulevat nyt erityisesti Keski-Euroopasta. Kotimaisten asiakkaiden hiihtolomavarauksia on kuitenkin vähemmän kuin viime vuonna.

– On ilahduttavaa, että eurooppalaiset ovat taas löytäneet Suomen matkailukohteena. Puhumme liki 100 prosentin kasvusta ulkomaisissa varauksissa, Lomarenkaan toimitusjohtaja Eva Kohonen iloitsee.

– Vaikka venäläiset matkailijat puuttuvat kokonaan, ovat eurooppalaiset varaukset paikanneet heidän poissaolonsa täysin.

Eurooppalaisista saksalaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset ovat ahkerimpia Suomi-matkaajia, mutta erityisesti virolaiset ovat kiinnostava ja kasvava kohderyhmä suomalaisille vuokramökeille. Suomalaiset eivät ole olleet yhtä aktiivisia, mutta vapaana on edelleen jokunen mökki koulujen hiihtolomaviikoille.

– Kaikista suosituimmat mökit, eli hyvin varustellut perhemökit hiihtokeskuksissa, menevät aina ensimmäisenä, ja aikainen lintu todellakin nappaa madon, Kohonen kertoo ja paljastaa, että keskimäärin perustasokas vuokramökki viikoksi maksaa noin 800 euroa.