Helsinki-Lahti-moottoritiellä useita liikennerikkomuksia – hurjaa ylinopeutta, amfetamiinia, tutkanpaljastimia…

Autot · Tim Isokivi

Helsingin ja Lahden välisellä reitillä oli mitä ilmeisimmin vilkas viikonloppu. Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti valvoneensa liikennettä moottoritiellä ja puuttuneensa muun muassa ylinopeuteen, rattijuopumuksiin ja kiellettyjen laitteiden käyttöön.

Poliisi kertoo havainneensa sunnuntaina 174 kilometrin tuntivauhtia 100 kilometrin tuntinopeuden nopeusrajoituksen alueella kaahanneen kuskin. Toinen kaahaaja ajoi samaisen nopeusrajoituksen alueella 143 kilometrin tuntinopeudella. Jälkimmäinen myös ajoi punaisia päin moottoritieltä poistuessaan.

Lisäksi poliisi havaitsi ylinopeutta ajaneen autoilijan, joka ohitti autoja oikealta puolelta. Lahdentiellä puolestaan pysäytettiin henkilö, jolla ei poliisin mukaan ollut ajokorttia, mutta amfetamiinia sen sijaan löytyi. Järvenpäässä jäi kiinni 0,76 mg/l puhaltanut ja törleästä rattijuopumuksesta epäilty autoilija.

Lisäksi Itä-Uudenmaan poliisi takavarikoi kahdesta henkilöautosta tutkanpaljastimia. Nimen mukaisesti kyseessä on pieni laite, jonka tarkoituksena on varoittaa kuljettajaa poliisin tutkista etukäteen.