Toblerone-pakkaus muuttuu – ikoninen vuorenhuippu poistetaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Risteilytuliaisten kestosuosikin, Toblerone-suklaan pakkaus tulee muuttumaan. Suklaapakkauksen sivussa oleva ikoninen vuorenhuipun kuva menee vaihtoon, sillä suklaan tuotanto siirretään Sveitsistä Slovakiaan.

Toblerone-pakkauksessa on nähty Sveitsissä Alpeilla sijaitsevan Matterhorn-vuoren huippu. Kyseisen vuoren sijaan pakkauksessa tullaan The Guardian -lehden mukaan näkemään geneerinen vuorenhuippu. Taustalla on laki, joka estää mainostamasta Sveitsiin viittaavalla kuvastolla tuotteita, joita ei ole valmistettu suurimmaksi osaksi Sveitsissä.

Tobleronea on tuotettu Sveitsin Bernissä vuodesta 1908 lähtien. Vuodesta 2012 Tobleronea valmistanut Mondelēz-yhtiö ilmoitti viime vuonna siirtävänsä osan patukoiden tuotannosta Slovakiaan. Siellä valmistetaan myös alun perin sveitsiläinen Milka-suklaa.