60-vuotias teki tunnissa yli 3 200 punnerrusta – ennätys rikki

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Rob Stirling on osoittanut, että 60-vuotias voi olla ennätyksellisen hyvässä kunnossa. Hän rikkoi maailmanennätyksen tekemällä hurjan määrän punnerruksia yhden tunnin aikana.

Floridasta kotoisin oleva Stirling oli kuullut australialaisen Daniel Scalin rikkoneen ennätyksen punnerrettuaan 3 182 kertaa tunnissa huhtikuussa 2022. Stirling päätti laittaa vielä paremmaksi. Mies oli omien sanojensa mukaan rikkonut ennätyksen jo epävirallisesti konferenssissa Miamissa.

Stirlingin tavoitteena oli tehdä 3 200 punnerrusta 60 minuutissa. Hän päätyi lopulta tekemään tunnissa yhteensä 3 264 punnerrusta. Suorituksesta kuvattu video on lähetetty Guinnessin ennätystenkirjan vahvistettavaksi.

Stirling kertoi WTVT-TV -uutissivustolle suunnittelevansa jo uutta ennätyssuoritusta. Hänen tavoitteenaan on tehdä 144 punnerrusta minuutissa.