Poliisi varoittaa valepalotarkastajista – kehottaa suomalaisia valppauteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itä-Suomen poliisi on varoittanut etenkin ikäihmisiä kohteikseen ottavista huijareista. Ihmisten oville on ilmestynyt palotarkastajina esiintyneitä henkilöitä, joiden mukaan on päätynyt uhrien omaisuutta. Huijarit ovat olleet liikkeellä keltaisissa huomiotakeissa.

Poliisi muistuttaa, että kaikilla viranomaistehtävää tekevillä on mukana alansa virkamerkki. Siinä näkyvät esimerkiksi haltijan kuva, nimi ja virkapaikka. Todelliset viranomaiset esitettävät merkin matalalla kynnyksellä suoraan ja pyydettäessä aina.

– Suomessa viranomaisten toiminta on luotettavaa ja kansalaisten luottamusta nauttivaa. Siksi myös rikoksentekijät pyrkivät käyttämään tätä luottamusta väärin. Yksityisasuntoihin ei monessakaan maakunnassa tehdä enää varsinaisia palotarkatuksia kuin erityistapauksissa. Siksi pitää olla valpas, ketä kotiinsa laskee, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi kehottaa varoittamaan huijareista oman lähipiirin iäkkäitä ihmisiä. Itä-Suomen poliisilaitos julkaisi myös kuvat Pelastustoimen yleisistä virkapuvuista ja suomalaisista virkamerkeistä.