Tutkimus: Sosiaalinen elämäntyyli pidentää elinikää

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uusi tutkimus on paljastanut, että aktiivinen sosiaalinen kanssakäyminen voi auttaa vanhoja ihmisiä elämään pidempään.Asiantuntijoiden mukaan päivittäin, viikottain ja kuukausittain toisten ihmisten kanssa aikaa viettävillä vanhemmilla ihmisillä oli huomattavasti paremmat mahdollisuudet elää pitkään kuin niillä, jotka seurustelivat vähiten tai eivät ollenkaan.

Sichuanin yliopistollisen Länsi-Kiinan sairaalan ryhmä tutki viiden vuoden aikana yli 28.000 ihmisen tietoja ja havaitsi, että kuolleisuus oli paljon korkeampi iäkkäillä henkilöillä, jotka viettivät elämäänsä omissa oloissaan. Tutkimukseen voi tutustua tästä.

– Tutkimuksessa havaittiin, että osallistuminen useammin sosiaaliseen toimintaan liittyi pidentyneeseen kokonaiseloonjäämisaikaan. Mitä useammin sosiaalista aktiivisuutta on, sitä pitempi eloonjäämisaika, tutkijat kertoivat.