Ensin kokaiinikarhu, nyt kokaiinikissa – lemmikin huumetestissä huolestuttava tulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivän Cocaine Bear -elokuvan keskiössä on kokaiinipöllyissä riehuva karhu. Elokuva perustuu erittäin löhyästi vuonna 1985 sattuneeseen tositapaukseen, jossa karhu kuoli Yhdysvalloissa salakuljettajilta peräisin olleen kokaiinin yliannostukseen.

Nyt kokaiinikarhu vaikuttaa saaneensa rinnalleen kokaiinikissan. Viranomaiset ovat Yhdysvaltojen Ohiossa ottaneet kiinni servaalikissan, jolle tehdyssä eläinlääkärin tarkastuksessa paljastui huolestuttavia piirteitä. Sen elimistöstä löydettiin WXIX TV -uutissivuston mukaan jäämiä kokaiinista.

Servaali oli karannut autosta tammikuussa poliisin pidätettyä sen omistajan. Kissaeläin saatiin myöhemmin kiinni ja toimitettiin paikalliseen eläintarhaan. Cincinnati Animal Care -eläinsuojelujärjestön Ray Andersonin mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, oliko joku antanut servaalille kokaiinia vai oliko huume päätynyt sen elimistöön vahingossa.