Verkossa huijataan tunnetun vaatemerkin nimissä – esittää suomalaista verkkokauppaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjalaisen Helly Hansen -merkin vaatteita suosivat erityisesti ulkoilu ja urheilua harrastavat. Suositun brändin vaatteita ostaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Yhtiön nimissä on perustettu huijaussivusto.

Elokuussa 2022 rekisteröity Hellyhansenfi.com-sivusto näyttää päällisin puolin Helly Hansenin suomenkieliseltä verkkokaupalta. Todellisuudessa Helly Hansenilla ei kuitenkaan toistaiseksi ole suomeksi toimivaa omaa verkkokauppaa. Huijauksesta varoitti Twitterissä IT-asiantuntija Petteri Järvien.

Helly Hansen ei ole ainoa merkki, jonka nimissä suomalaisia on yritetty huijata. Järvisen twiitin vastauksissa ilmiannettiin myös muun muassa Solovairin, Sanuksin, Merrellin ja Dunbarryn nimillä ja logoilla varustettuja samankaltaisia epämääräisiä verkkosivustoja.

Huijaussivustot on monissa tapauksissa suunniteltu muistuttamaan merkkien virallisia sivustoja erittäin tarkasti. Joskus huijauksen voi kuitenkin tunnistaa esimerkiksi oudoista yksityiskohdista ja kirjoitusvirheistä.