Hämmentävät videot leviävät somessa – satoiko taivaalta matoja?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkea internetissä näkemäänsä, lukemaansa tai kuulemaansa ei kannata tunnetusti uskoa sellaisenaan. Nyt keskustelua ovat herättäneet videot, joiden väitetään esittävän matosateen seurauksia. Viraalina levinneillä videoilla nähdään matomaisia ilmestyksiä kaduille parkkeerattujen autojen päällä.

Matojen väitettiin putoilleen taivaalta sateen yhteydessä. Videon kerrotaan olevan peräisin Kiinan Liaoningin alueelta. Sosiaalisessa mediassa levinneen teorian mukaan voimakas tuuli olisi nostanut madot ilmaan, ja ne olisivat putoilleet alas sateen mukana. Maailmalla tunnetaan todellisia tapausia, joissa taivaalta on pudonnut maahan esimerkiksi hurrikaanin yhteydessä ilmaan nousseita kaloja.

Väitteet matosateesta suhtauduttiin kuitenkin myös skeptisesti. Moni epäili, että autojen päälle ilmestyneet niin kutsutut madot olivat todellisuudessa puiden norkkoja. Tähkämäiset kukinnot voivat nimittäin varsinkin sateiden jäljiltä muistuttaa matoja tai toukkia.