Ähtärin lumileopardi joutui hammaslääkärille – eläinpuisto julkaisi kuvia operaatiosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläintarhojen asukkaatkin joutuvat aika ajoin hammaslääkäriin. Ähtärin eläinpuiston lumileopardinaaras Juman hampaassa huomattiin epäilyttävä muutos, minkä todettiin vaativan korjausta. Kissaeläin toimitettiin hammashoitoon Takalan eläinklinikalle Nurmoon. Juma nukutettiin omassa tarhassaan, josta se siirrettiin kuljetuslaatikossa Nurmoon.

Hammasoperaation aikaa eläintarhan puutarhuri ja metsuri pääsivät huoltamaan lumileopardin aitausta. Juman toiseen alakulmahampaaseen tehtiin eläinlääkärin klinikalla juurihoito. Ähtärin eläinpuiston mukaan Jumalle tehtiin samalla terveystarkastus, sillä eläimiä joudutaan harvoin rauhoittamaan tai nukuttamaan. Juma toipuu onnistuneesta operaatiosta omassa tarhassaan, ja se on palannut ja normaaleihin puuhiinsa.

Lumileopardin hammasoperaatio ei ole arvatenkaan arkinen toimenpide. Eläinlääkäri Sami Taklan sekä klinikan hoitajien ja avustajien lisäksi paikalla olivat Seinäjoen keskussairaalan suu- ja leukasairauksien poliklinikalta osaston ylihammaslääkäri Eino Ignatus ja sairaalahammaslääkäri Antti Korhonen.